Direktlänk till inlägg 22 januari 2013
1.5 dl socker
100 gram smör, rumstempererat
2 ägg
2.5 dl vetemjöl
0.75 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
0.75 dl champagne/champis
50 gram vita chokladknappar (+2 msk mjöl)
Såhär gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa samman smör och socker
3. Tillsätt ett ägg i taget. Vispa ordentligt efter varje ägg till en jämn smet.
4. Blanda samman mjöl och bakpulver i en separat skål.
5. Rör ner mjölkblandningen tillsammans med vispgrädden i äggsmeten.
6. Tillsätt champagnen och vispa till en jämn smet.
7. Blanda chokladknapparna med mjöl och vänd sedan ner dem försiktigt i smeten.
8. Fyll formarna till 3/4 och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter.
9. Pensla cupcakesen med champagne direkt när du tagit ut dem. Låt svalna.
Champagnefrosting:
50 gram philadelphiaost
25 gram smör, rumstempererat
0.5 dl vispgrädde
0.25 dl champagne
50 gram vita chokladknappar
3 dl florsocker
Gör såhär:
1. Smält chokladen och låt svalna.
2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke. Mixa samman i ungefär tre minuter. Om konsistensen känns för lös, låt den stå i kylskåpet en stund innan du spritsar den på dina cupcakes.
Istället för champagne kan du ta champis
Bilderna är ej tagna av mig.
Nej. Nu är de nog. Nu har jag bestämt mig. Jag ska ta en paus från denna blogg. Kanske till och med sluta. Ni hittar mig numera på: http://emmizsh.blogg.se/ Denna blogg är såklart fortfarande kvar. Vi ses hos emmizsh! ...
Nej, jag vet inte ens längre. Funderat väldigt länge på att flytta till blogg.se.. Jag har ju bloggat så länge på denna blogg.. Nja.. Jag har ingen aning. Ska nog fortsätta tänka. Om jag bestämmer mig att byta, så finner ni mig här: http://emmizsh.bl...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 |
30 | 31 |
||||||
|